top of page
Search
  • Writer's pictureMaitha E. Coninx

Wakker wordennnn! Sta vroeg op en ondervind de geweldige voordelen ervan!


Vroeg opstaan ​​heeft iets magisch. De frisse geur van de lucht in de ochtend, de frisse bries in je gezicht en de stilte maken het zo zalig. Het geeft je een gevoel van vrijheid en rust. Als je me een jaar geleden zou vertellen dat ik elke ochtend om 5u zou moeten opstaan, zou ik vriendelijk bedanken en denken: 'Jij gek, dat is nog steeds nacht voor mij!'. Vandaag de dag is het een heel ander verhaal. Begrijp me niet verkeerd, het is nog steeds moeilijk om uit mijn heerlijke bed te komen 's ochtends, maar van zodra ik opsta, het raam openzet en de frisse lucht inadem, die frisse ochtendbries, en de stilte ervaar, geeft dit ik me enorme innerlijke vreugde en vrede die magisch aanvoelt. En aangezien ik nu net zo iemand ben die graag ervaringen en levenswijzen deelt, vertel ik je graag de 5 voordelen van vroeg opstaan om ook jou te overtuigen om het eens te proberen! Want why not try? You might win something!


Voordeel nummer 1

Als je vroeg opstaat wordt, heb je meer uren in een dag. Dit betekent dat je de tijd kunt nemen om stressvrij wakker te worden, een ontspannen ochtendroutine te creëren en je werkdag met minder afleiding te beginnen. Geen haast en geen stress, de tijd nemen en genieten om meer gedaan te krijgen in één dag.


Voordeel nummer 2

Als je vroeg opstaat, heb je tijd om te sporten. Door 's ochtends te sporten, maak je elke cel in je lichaam wakker. Hierdoor voel je je energieker en ga je met een goede kick-start de dag tegemoet. Sporten in de ochtend stimuleert ook je hersenen en je denkvermogen. Hierdoor zal je productiviteit en je vermogen om te focussen ook enorm toenemen.


Voordeel nummer 3

Als je vroeg opstaat, eet je gezonder omdat je de tijd hebt om te ontbijten ipv dit over te slaan. Vaak als we laat opstaan, slaan we het ontbijt over en tegen de tijd dat het lunch is, hebben we enorm veel honger. Dit heeft tot gevolg dat we tijdens de lunch te veel eten wat na de lunch resulteert in de welbekende voedsel-coma-dip. We hebben geen energie meer en willen meteen weer naar bed. Als je vroeg opstaat is dit niet meer het geval, want je eet je 3 maaltijden per dag op een vast tijdstip. Hierdoor komt de energie langzaam vrij. Je maaltijden worden goed verdeeld over de dag met een ontspannen ontbijt, een gezonde lunch en een lekker diner.


Voordeel nummer 4

Als je vroeg opstaat, slaap je beter, want als je vroeg wakker wordt, zal je je slaperig voelen op het einde van de dag. Je lichaam wil gaan slapen, omdat het fysiek moe zal aanvoelen, vooral wanneer je daarbij ook nog eens sport 's morgens vroeg. Zorg voor een fijne en ontspannende avondroutine om helemaal zen in je bed te kruipen. Let er ook op om geen elektronische apparaten te gebruiken 30 minuten voor het slapen gaan en minimaal licht tijdens het lezen van een boek.


Voordeel nummer 5

Als je vroeg opstaat, voel je je gelukkiger en geniet je meer van het leven. Dit kunnen we concluderen uit de laatste 4 punten hierboven. Vroeg wakker worden geeft je meer uren in een dag waardoor je stressvrij, meer ontspannen, minder afgeleid in je dag staat en meer plezier beleeft. Het geeft je die extra paar uren tijd 's morgens om te sporten, waardoor je je mega energiek voelt en het geeft je een kick-start van je dag door je hersenen te stimuleren om productiever en meer gefocust te zijn. Het zorgt er ook voor dat je gezonder eet, wat zal leiden tot gewichtsverlies en een algehele goede gezondheid. Je slaapt beter, omdat je je meer ontspannen voelt en meer Zen voelt voordat je in slaap valt.


We kunnen dus fantastisch concluderen dat vroeg opstaan ​​alleen maar voordelen heeft voor ons allemaal. Dus waarom niet zelf eens proberen en gewoon doen joh? Als je wat hulp nodig hebt om te weten hoe je vroeg moet opstaan, kijk dan zeker uit naar mijn volgende blog: ' Wat wordt het? Ga voor je DOELEN of SNOOZE je je leven weg?'.


Lieve groetjes,


Maitha xxx


23 views0 comments

Comments


bottom of page